Vine o vreme…


Vine o vreme când trebuie să stai față în față cu tine, să te analizezi și să te recunoști. Dar vei realiza că viața te-a lăsat gol, că nu mai este nimic frumos în tine, că te-ai schimbat și că n-ai la care „tu” să te întorci. Dacă ai trece prin fața oglinzii nu ai cunoaște persoana care se uită la tine, din reflexie. Ți-ai cuprinde toracele, dar nu ți-ai recunoaște propriile mâini. Ai recunoaște doar golul din interior – este același de ani și ani de zile. N-a plecat niciodată, n-a fost umplut niciodată.

Vine o vreme când trebuie să te maturizezi, să te iei de mână cu trecutul și să analizați ce a fost frumos și ce a fost trist și dureros, ce decizi să păstrezi și ce decizi să uiți. Dar descoperi că mai mult a fost durere decât fericire, iar cutia cu Uitare este prea mică și neîncăpătoare.

Vine o vreme când o să-ți plângă sufletul o zi și-o noapte întreagă. Va plânge atât de tare încât se va umfla, ca un burete uitat afară-n ploaie. Atunci nu te vei mai simți ca un cuib gol și te vei putea prinde cu seara de mână, să alergați împreună prin iarba pădurii de brad. Vei avea destul Timp și vei cunoaște Iubirea.

Iar când va veni vremea mea, îmi voi minți fericirea că a trecut durerea, voi aprinde o lumânare pentru fiecare dintre iubirile stinse în decembrie și te voi urma.

CRISTINA NICOLETA

3 răspunsuri to “Vine o vreme…”

  1. Atât de complicată poezia sau durerea, încât nu o înţeleg. Dar am priceput că voi sta faţă în faţă cu trecutul şi mă va durea. Bravo pentru că mă faci să înţeleg durerea!
    Cu drag de blog, Ştefan. Doamne ajută!

    Apreciază

Trackbacks/Pingbacks

  1. Marele câștigător este: | Pentru tine - 6 Mai 2014

    […] https://pentrutinepentrusuflet.wordpress.com/2014/04/06/vine-o-vreme/ […]

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s