Vă provoc :)


Astăzi, în timp ce-mi odihneam oasele grele într_un scaun (asa cum am descris si in poezia Sânziene 😛 ) mi-a trăznit prin minte că ar fi foarte plăcut să cunosc şi eu câţiva bloggeri iubitori de poezie şi literatură. Şi cum altfel să ne cunoaştem decât la un  ceai, într_un ceas de seară în compania unui delicios piure de castane (mă scuzaţi, însă de la dulciuri chiar nu mă pot abţine :))).

Aşadar, vă provoc să îmi spuneţi (în secţiunea comentarii aferentă acestui post) care este scriitorul vostru preferat, menţionând totodată şi motivele. Pe cel care mă convinge îl voi invita la un ceai în cadrul Salonul de Carte şi Ceai Infinitea :).

Şi ca să vă conving de frumuseţea acestui loc vă expun analizei dvs. următoarele fotografii:

 

infinitea 2

infinitea

eu-inf

 

 

 

11 răspunsuri to “Vă provoc :)”

 1. Frumoasă provocare…..cu toate că aş vrea să ies la un ceai, în aşa loc frumos cu oameni de aceeşi măsură, unde să vorbesc despre ceea ce mă face să mă simt mai frumos ,,poezia,, n-aş avea cum, din mai multe motive. Însă asta nu mă împiedică să vorbesc chiar aici şi acum despre mari poeţi pe care îi ador. Un exemplu bun e Mircea Dinescu, poezia lui e o poezie contemporană modernă pot spune de viitor. Consider că stilul lui e unul care îmbracă bine timpurile secolului xx, şi ar mai fi de spus multe…. Adrian Păunescu, un om şi un poet cu suflet mare, un gigant al poeziei româneşti, care a scris atât de frumos despre,, femeie,,! Din trecut, îmi place mult Bacovia, un geniu pot spune al simbolismului, unde mereu mă regăsesc. În special imi place poezia ,, Cuptor,, . Marele Eminescu îmi mai place, despre care nu ştiu ce-aş mai putea spune, pentru că s-au spus atâtea cuvinte frumoase! Felicitări pentru această frumoasă provocare, m-a încântat!

  Apreciază

  • Adrian Paunescu m-a cucerit prin poeziile lui. De Eminescu nu mai zic, doar m-am nascut in Botosani langa Ipotesti. Bacovia, este dupa cum am mai spus exemplu de „asa vreau sa ajung”.Cu toate astea tre sa il mentionez si pe Nichita Stanescu ca preferat :). Se pare ca ne cam plac aceeasi scriitori :). Recunosc, cu rusine ca Mircea Dinescu nu am citit insa acum cu siguranta o voi face.
   Totusi, cand poti sa stii ca a mea invitatie la ceai ramane valabila 🙂

   Apreciază

 2. Daca in poza esti tu atunci ma indoiesc ca iti odihneai oasele “grele” 🙂
  Poet: Eminescu. Motivul: pur si simplu. Dar imi plac si Vasile Alecsandri si Tudor Arghezi. Scriitor: Ionel Teodoreanu. Motivul: mi-a placut la nebunie “La Medeleni”. Dar imi place si Mihail Sadoveanu. In principiu inclin catre romanele in care se prezinta viata la tara asa cum era pe vremea batozelor de treiarat graul dar pe aburi. Niste masini imense trase de mai multe perechi de boi.
  Sper ca am obtinut o invitatie din partea ta… 🙂 Caci e singurul motiv pentru care mi-am exprimat parerea.

  Apreciază

 3. Buna! In ceea ce priveste poezia, il iubesc pe Adrian Paunescu…pentru felul in care reda niste trairi extrem de intense cu o usurinta extraordinara. De asemenea, imi place poezia simbolista: Bacovia, Macedonski, Baudelaire. In proza imi place foarte mult Mircea Eliade, cartea mea preferata fiind Nunta in cer. 🙂

  Apreciază

 4. Drumul spre tine Răspunde 30 mai 2014 la 20:32

  Îmi plac următorii: 1. Dostoievski, pentru personajul Prinţului Mâşkin din romanul „Idiotul” şi naivitatea lui în relaţiile cu oamenii din viaţa sa. 2. Faulkner, pentru modul în care a creionat personajele din clanul Snopes-ilor din trilogia „Cătunul”-„Oraşul”-„Casa cu coloane”. 3. Steinbeck, pentru tragismul cu care se luptă pentru viaţă personajele din romanele sale. 🙂 La capitolul „poezie” eu prefer sonetele închipuite ale lui Shakespeare, scrise de Vasile Voiculescu.

  Apreciază

Trackbacks/Pingbacks

 1. Pentru că v-am provocat :) | Pentru tine Pentru Suflet - 6 iunie 2014

  […] pentru că în articolul  https://pentrutinepentrusuflet.wordpress.com/2014/05/23/va-provoc/ am promis să mergem împreună la un ceai dacă-mi spuneți ce scriitori preferați, astăzi am […]

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s