Praf de inimă


Ți-a fost inima ruptă de atâtea ori, încât chiar dacă mai exiști, ea bate în bucăți. Trăiești după niște reguli clișeu, ai impresia fericirii, te minți că dacă faci pace cu trecutul tău, viitorul îți va fi frumos. Zâmbești pentru că s-a întâmplat, nu plângi pentru că s-a terminat, dar doar tu știi cum te arde golul din piept, acolo unde a existat o inimă întreagă.

Aștepți să treacă timpul, că cică el vindecă tot, dar nu simți cum se atenuează durerea și o resimți tot mai acut în fiecare zi în care te simți singur/ă și inutil/ă. Te păcălești că nu e nimeni motivul fericirii tale, că doar tu ești propria ta fericire, dar te reîntorci mereu la momentele în care respirai doar pentru că știai că există.

Ai petrecut și tu, ca și mine, multe luni în agonie. Și te-ai vindecat, te-ai reîndrăgostit, dar inima ta nu s-a refăcut, nu s-a lipit la loc pentru că a trecut prea multă durere peste marginile pieselor și rănile s-au cauterizat. Și ți-au fost bucățile de inimă frânte în bucăți mai mici, și mai mici, de fiecare dată. Este un circuit din care nu poți să ieși. Inevitabil, atunci când te vei afla la apogeul fericirii tale, ceva se va întâmpla și vei suferi din nou. Ajungi să-ți fie frică să fii fericit/ă.

Porți în piept cioburi de inimă, iubești cu fiecare în parte atunci când te îndrăgostești, așa că tu iubești mai intens, mai mult decât cel care iubește cu inima întreagă. Și suferi mai mult când se calcă în picioare bucățile tale de inimă și se sparg în particule minuscule.

Urmează-ți inima ca să fii fericit/ă. Dar tu nu mai ai o inimă întreagă, nu știi ce bucată ar trebui să urmezi, dar măcar ești avantajat. Eu am în mine praf de inimă, nu mai este nici măcar o bucată întreagă pe care să o urmez ca să-mi găsesc fericirea.

2 răspunsuri to “Praf de inimă”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s