Balchik&Albena&Kaliakra


2 zile de vis am petrecut în Bulgaria 🙂

kalikra22

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Să vă spun drept nu-mi place deloc să stau la plajă așa că destinațiile care nu-mi oferă și alte opțiuni nu prea mă atrag. Am făcut cunoștință cu Balchik-ul anul trecut în luna August. E drept că atunci am stat doar o singură zi însă mi-am dorit mereu să revin.Și weekend-ul trecut chiar asta am făcut 🙂

balcik2 balcik 1 balick3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pentru că am ajuns oarecum târziu, vineri nu am făcut mare lucru. Ne-am cazat (la unul dintre apartamentele hotelului Los Dos Gallos), apoi am ieșit să mâncăm pentru că eram rupți de foame. În Balchik se mănâncă foarte bine la El Simpatico și la Hemingway. Acum, ca și data trecută am preferat El Simpatico ( http://www.el-simpatico.com/#/en/restaurant/). Mâncarea este foarte bună la ei (midiile în mod deosebit) și unde mai pui că restaurantul e poziționat vis-a-vis de portul de iahturi.

După  marea îndopare am plecat înspre plajă să admirăm astrele. Și vă spun drept că am stat toloniți pe șezlonguri, preț de vreo 2 ore și am admirat cerul plin de stele și luminițele din Albena. Marea făcea și ea atmosferă prin jocul de valuri unul mai zglobiu ca altul 🙂

 

A doua zi, am luat-o la picior de dimineață. După micul dejun am pornit în expediție spre Albena. Balchik-ul este legat de Albena printr-un dig frumos amenajat. Dar e frumos amenajat până la un anumit punct.La un moment dat au avut loc niște alunecări de teren și digul a cam dispărut. Însă cum am fost pusă în fața faptului împlinit, că deh de întors înapoi singură în Balchik nu-mi venea, a trebuit să străbat o bună bucată de drum cocoțată pe stânci pe deasupra cărora mișunau șopârle mici. Unde mai pui că eram speriată de gândul că la un moment dat voi plonja în apă și nici măcar nu știu să înot :))

Oricum situația mi-ar fi fost cu mult mai ușoară dacă nu auzeam din spatele meu fraza repetitivă: ”Ești caraghioasă, calcă pe stânci drepte și n-ai ce să pățești. Nu mai cupla 4×4.”. 4X4 însemna că îmi foloseam și picioarele dar și mâinile pentru a parcurge traseul :)).

4×4 sau 4×2 în 2,5 ore am reușit și noi să ajungem în Albena. Mă gândeam cu groază la drumul de întoarcere…același, din păcate :)). Și după ce ne-a bătut atâta soarele în cap (așa cum le știu eu pe toate,am refuzat să mă dau cu cremă pentru protecție solară și m-am ars pe umeri cumplit) am ajuns lihniți de sete dar și de foame. Ce-mi place foarte mult la Albena: verdeața și nisipul finnn. După ce am colindat puțin Albena, ne-am oprit să mâncăm iar apoi am pus de un mini golf. Nu mai jucasem niciodată până atunci mini golf însă mi-a plăcut foarte mult. Poate asta și din cauza că am câștigat. Norocul începătorului:))

 

 

albena2 albena1

 

 

 

 

 

 

 

 

După mini golf ne-am relaxat puțin pe plaja din Albena și apoi am luat-o la picior înapoi spre Balchik. Îmi venea să plâng :)))

Ne-am încheiat seara de sâmbătă în compania câtorva pahare de whiskey.

kaliakra„1 kaliakra2 kaliakra3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Duminică, pe drumul de întoarce, ne-am oprit pentru câteva ore la Kaliakra. Frumos peisaj acolo….Nu-mi venea să mai plec. Atât de colorată era marea și atât de bine se completa cu stâncile.

kaliakra23

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cam atât :). Sper ca următorul articol să fie despre Asia și Malaezia. În mai puțin de o lună plec 🙂

De fapt….până la Asia și Malaezia mai am să vă povestesc despre Dobrogea noastră cea frumoasă. Am descoperit niște locuri superbe. Detalii într-un post viitor :). Pe curând!

7 răspunsuri to “Balchik&Albena&Kaliakra”

  1. Pe drumul ce merge din Kavarna spre Kaliakra, urmand o mica bifurcgi int-un golfulet mic si frumos. E drept ca-i aglomerat cu prea multe masini parcate, dar cu totii au venit pentru scoici. Este „Dalboka”, restaurantul cu scoici despre care am tot povestit… dar precis o sa-ti placa la Tyulenovo: https://calatoriifestinalente.wordpress.com/2014/06/17/tyulenovo-durankulak-adamclisi/

    Apreciază

Trackbacks/Pingbacks

  1. Balchik&Albena&Kaliakra | Barometru' sufletului - 27 octombrie 2014

    […] Balchik&Albena&Kaliakra. […]

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s