Trasnfăgărășean&Bâlea Lac


 

Balea1Balea8Balea7Balea6Balea5Balea4Balea3Balea2


Am ales 2 weekenduri la rând să admir frumușetea Transfăgărășeanului. De fiecare dată când decid că e timpul să merg pe la munte întotdeauna înclin să aleg Transfăgărășeanul. Nu mă pot sătura de el! Mereu mă surprinde cu ceva, mereu mi se pare că descopăr noi peisaje, mereu e altfel.

Am ales ca punct de cazare Hotelul Valea cu Pești care are un view superb către Lacul de acumulare Vidraru. Ziua mi-am petrecut-o la Bâlea Lac. Între Valea cu Pești și Bâlea nu este chiar o distanță de neglijat însă toată plimbarea merită. Altfel unde mai mâncam eu bulz, cârnăciori, kurtos, porumb fiert/ copt sau șorici? De fiecare dată când plecam de la Bâlea aveam impresia că mai am puțin și-ncep a mă rostogoli :)))

Pentru weekend-ul viitor am planuri mai serioase și anume să mă aventurez în a parcurge traseul:

Buşteni (885m) – Căminul Alpin (925m) – Poiana Coştilei (1310m) – Poiana Pichetul Roşu (1445m) – La Prepeleac (1750m) – Valea Mălăieşti (1720m).

A fost careva pe aici? 

3 răspunsuri sa “Trasnfăgărășean&Bâlea Lac”

  1. Mi-e door de Balea si de drumul pana acolo, pe Transfaga… In afara de mancarurile pe care le-ai enumerat tu, mai sunt niste clatite delicioase, la care eu ma intorc iar si iar, (ca la marea albastra), in fiecare vara. 😀 Pana acum n-am reusit sa vizitez Hotelul de gheata, din pacate, dar sper s-o fac iarna viitoare. 🙂

    Apreciază

  2. Daca mai treceti prin zona, sa nu ocoliti Palatul Brukenthal, din Avrig, in caz ca nu l-ati vizitat pana acum. Sunt niste peisaje superbe, mai ales in anotimpul cald. 🙂

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.