În viziunea mea, iubirea trebuie să fie sinonimă cu…


Când ajungem să ne simțim prea confortabil într-un amor,  scăfârlia se automozolește cu bâzdâcuri fel de fel. Eh, ce să mai vorbim. Noi femeile, ne putem numi oricum numai pacifiste nu. În sufletul nostru tre să fie dramă și război. Astea două combinate dau adrenalina de care ne găsim atât de dependente…Eu recunosc asta și poate că și voi o veți face. Îmi place să simt pericolul, îmi place să mai calc pe bec pentru că asta trezește-n mine un soi de curiozitate pentru minutele, orele, zilele și anii următori. N-am căzut niciodată în extrema cealaltă însă mi-a plăcut să mă joc cu focul. N-am născocit nicicând un foc de tabără ci mai degrabă am aprins timid niște vreascuri. Poate că ăsta-i și motivul pentru care nu m-am fript niciodată. Nu-s nici dilie și nici inconștiență. Sunt doar o femeie. O femeie cu frică de monotonie. Știți de ce? Pentru că acest cuvânt, pe care dacă-l privești de departe este ca unul orișicare, fără nici o însemnătate ieșită din comun sau și mai mult cu un iz neprihănit, este singurul dușman al iubirilor noastre. Și-n aceste condiții,  mă simt îndreptățită să iau din când în când taurul de coarne și să dau cu el de pământ. Împăcarea dulce mult aduce, așa-i?

Dar până să ajungem la astfel de sentimente, sufletul ne încearcă încontinuu. Culmea, se pare că singura necunoscută din această ecuație este tot iubirea. Acuma buba-i următoarea : cum știm că ceea ce simțim pentru el este iubire și nu îndrăgosteală sau fârtăție?

Când dragostea o să-ți plesnească creștetul, sută-n mie o să simți boșoalca. Booshit-uri! Cum să știi că ceea ce simți e dragoste când ea îți este total necunoscută? Nici nu știi cu ce se mănâncă. E ca și cum ai spune că un medic este specialist în chirurgie pediatrică fără a opera vreodată vreun prunc. În ambele cazuri totul este doar la nivel declarativ.

Deci, cum simțim că zvâcnirile din adâncul nostru sunt semne ale unei mari iubiri? O iau puțin înainte și am să răspund prima: Voi ști că trăiesc marea dragoste când prinsoarea brațelor sale va deveni pentru mine ACASĂ. În viziunea mea, iubirea trebuie să fie sinonimă cu ACASĂ.

 

În viziunea voastră, iubirea cu ce trebuie să fie sinonimă?

 

iubireasinonimacu

2 răspunsuri to “În viziunea mea, iubirea trebuie să fie sinonimă cu…”

  1. Eu cred că iubirea este de fiecare dată altfel, nu poate fi cuprinsă în definiții sau tipare. E un amestec complex al tuturor afectelor, și tocmai această complexitate conferă unicitate sentimentului, același și totuși altfel, de fiecare dată 🙂 .

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.