Portrete de femei. Partea a III-a


FEMEIA DE MORAVURI UȘOARE

Ce atâta tura-vura? Ce ne tot ascundem după deget? Oricât te-ai căzni să îndulcești termenul, ea va rămâne tot curvă. Și toți o știu, mai puțin tu. Are tot ce-i trebuie, are tot ce-ți trebuie și ție. Dar ea nu găsește tot ce îi trebuie ei într-un singur bărbat. De-aia caută toate calitățile dorite la mai mulți bărbați. În același timp.

Nu e femeia care a avut până acum 15 parteneri sexuali, curvă au numit-o foștii după ce s-a despărțit de ei, pentru că erau frustrați și le fusese rănit orgoliul. Nu e nici măcar prostituata de la colțul străzii care prestează servicii pentru bani. Este cea care pe tine te folosește, și cu ceilalți se culcă. Iar tu, ca un papă-lapte, ca un novice, ai pus botul. E perfectă. Ai prezentat-o și părinților și te vezi deja însurat, cu 2 copii. Pare cuminte, ți-e și teamă să o atingi, să nu-i pătezi cumva onoarea. Ți-e teamă și să te așezi cu ea în pat, ca să nu îi dai de bănuit că ai vrea să o faci femeie. Las’ că rupe ea paturile altora în timp ce tu îl păstrezi pe al tău pentru noaptea nunții.

Când vrei s-o ceri de nevastă, ies la iveală toate scheletele pe care le-a avut ascuns în dulap în timp ce era cu tine. Partea nasoală pentru tine e că nu-i pasă ce felul în care te simți tu. Te-a jucat atât de bine pe degete încât ai căzut în cursă ca un șoarece înfometat. Acum apar la suprafață zecii de amanți pe care i-a avut. Toți știau de tine, tu nu știai de ei. După ce afli te simți mizerabil. Din cauza femeilor bărbații cu intenții curate devin specii pe cale de dispariție. Îți repeți că ai fost un prost și că atunci când te-ai decis să te folosești de inima ta nu doar ca să trăiești, ți-a fost călcată în picioare într-o eleganță pură. Și nu oricum. Cu tocuri de 20. Ea e femeia deșteaptă care, după ce-ai prins-o te face tot pe tine să te simți vinovat că te-a înșelat și trece la următorul. Își alege bine „iubiții”, ca să știe cum își alege amanții. Să nu crezi că nu știe să iubească. Doar că cineva i-a sfărâmat atât de tare sufletul că s-a decis să nu-l mai folosească. Pentru moment. Când i se vor vindeca rănile, va găsi un fătălău cu bani care să o iubească pentru cât de specială e, și care să nu o judece pentru numărul de bărbați care au explorat-o.

 

PS: Acest post face partea din articolul Portrete de femei. Partea I si partea a II-a le găsiți aici:

https://pentrutinepentrusuflet.wordpress.com/2014/11/02/portrete-de-femei-partea-i/

https://pentrutinepentrusuflet.wordpress.com/2014/11/03/portrete-de-femei-partea-a-ii-a/

La acest articol cred că merge perfect poezia „Balada unei cocote” https://pentrutinepentrusuflet.wordpress.com/2014/07/20/balada-unei-cocote/

Ce spuneți?

 

Pe curând 🙂

 

FemeieMoravuriUsoare

3 răspunsuri to “Portrete de femei. Partea a III-a”

  1. Imi place de mor ceea ce ai scris. bravo. felicitari.

    Apreciază

Trackbacks/Pingbacks

  1. Portrete de femei. Partea a IV-a și a V-a | Barometru' sufletului - 5 noiembrie 2014

    […] https://pentrutinepentrusuflet.wordpress.com/2014/11/04/portrete-de-femei-partea-a-iii-a/ […]

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.