Portrete de femei. Partea a IV-a și a V-a


FEMME-FATALE – „Femeia este o mâncare pentru zei, gătită de diavoli.” (William Shakespeare)

Ehee. Femeia fatală nu sare de oriunde, dar ai căuta-o până în pânzele albe. Pe asta nici măcar omul lui Vitruviu n-ar mulțumi-o. În spatele său așteaptă un rând interminabil de bărbați, de la cel mai jalnic până la cel mai cuceritor. Te simți ca pe vremea tovarășului Ceașcă, dar fata asta nu poți s-o iei pe cartelă. Ăsteia nu știi niciodată ce îi trebuie. Nici ea nu știe. Ba îi place să fie curtată, ba o deranjează palmaresul pestriț de bărbați care o idolatrizează. Ba îl vrea sensibil, ba îl vrea puternic. Apoi, nu-i convine când plânge, că e slab, dar nu-i place nici când nu schițează niciun gest, că e indiferent și rece.

Una peste alta, treaba e clară. N-o să fie a ta, și pace! Nu face nimic special ca să fie cuceritoare, mama natură a înzestrat-o cu tot ce are nevoie. Dar a avut grijă și să creeze, în paralel, bărbatul fatal. Care, colac peste pupăză, a găsit-o și ți-a furat-o de sub nas.

Pe femeia fatală n-ai fi putut-o iubi, nu te mai minți. Nici ea nu te-ar fi iubit pe tine. Tu ai fi purtat-o ca pe un trofeu prin fața prietenilor tăi, oferindu-le apoi și batiste ca să-și șteargă balele. Și apoi? Te-ar fi apucat gelozia. Că acela s-a uitat mai așa la ea, că ea parcă i-a zâmbit ăluia mai în nu știu ce fel. Și-ai fi închis-o, n-ai fi apucat să te bucuri de ea. Iubirea ți-ar fi trecut repede. Recunoaște. Chiar dacă femeia fatală ar accepta să fie cu tine, n-ai ști cum să o mânuiești.

Arunci cu basca de pământ și revii la femeile MEDIOCRE, la alea de zi cu zi, care împânzesc trotuarele orașelor. Alea care poartă blugi și hanorac, dar fără să vezi cât de elegante știu să fie și pe tocuri. Sunt femeile care însumează zeci de tipologii și de care te îndrăgostești pe nesimțite.

Crezi că femeile de mai sus sunt intangibile și greu de abordat? Ei bine, află că tocmai pe această femeie n-o poate cuceri oricine. Rămase fidele categoriei de femei care știu să iubească intens, femeia normală, mediocră, se îndrăgostește cu fiecare celulă și oferă fericire pentru fericirea ei. Este cea care se va interesa de starea ta de sănătate, sau doar dacă ai luat micul dejun. Lângă ea te vezi trezindu-te dimineața sau bându-vă cafeaua împreună. Chiar dacă își alege cu grijă și precauție partenerul, sfârșește, inevitabil, cu inima frântă. Și așa, bolnavă și rănită, se avântă în marea asta învolburată, își asumă riscuri la infinit.

Aceasta este femeia care, indiferent de câtă durere și goliciune e în ea, știe să afișeze un zâmbet puternic. Ca și cum ar fi trecut peste tot, când în realitate în ea se luptă toate. Ea este femeia care, atunci când din varii motive pleacă din viața ta, te lasă pustiit. După ea nu te mai poți recupera, nu mai poți găsi alta asemenea, pentru tine a fost o premieră. Femeile mediocre, femeile de zi cu zi, nu vor fi niciodată la fel. Nu vei mai găsi o alta ca cea care ți-a golit sufletul.

În urma femeilor ca ea ți-e teamă să te mai implici într-o relație. De aceea cauți femei din categoria celor de mai sus. De ele nu se lipește nimic, nici tu nu te poți lipi de ele.

 

PS: Acest post face parte din articolul Portrete de femei. Partea I, a II-a și a III-a le găsiți aici:

https://pentrutinepentrusuflet.wordpress.com/2014/11/02/portrete-de-femei-partea-i/

https://pentrutinepentrusuflet.wordpress.com/2014/11/03/portrete-de-femei-partea-a-ii-a/

https://pentrutinepentrusuflet.wordpress.com/2014/11/04/portrete-de-femei-partea-a-iii-a/

 

Se acceptă sugestiile sau reclamațiile. Apelați cu încredere la secțiunea ”Comenturi” 😛

 

femmefatale

No comments yet... Be the first to leave a reply!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s