Să n-ai nevoie de mâncare


Azi am trăit o întâmplare pe care greu o s-o dau uitării. Cartierul în care locuiesc este populat cu oameni de toate etniile și credințele. Am ieșit cu cățelul la plimbare pe la ora 12. Cum stăteam eu așa lângă țarcul patrupedelor, am zărit pe trotuar 2 femei (nu precizez de care etnie) cu haine ponosite, trase la față și grăbite la pas. Una din ele avea în brațe un prunc la vreo 2-3 ani. Nici pe el nu prea părea să-l fi favorizat soarta. Din direcția opusă, o fetită la vreo 10 ani mergea spre casă purtând în mână 2 cornuri, probabil cele care se dau în cadrul programului „Laptele și cornul”. După câteva secunde, fetița, ajunsă în dreptul celor 2 femei, întinde mâna în care-și ținea cornurile pentru a le înmâna acestora. Femeia care ținea pruncul în brațe a trecut săgeată pe lângă copilă, ingnorând complet gestul acesteia. După câteva ezitări, cealaltă femeie înșfacă cornurile. Pe fața copilei se citea o bucurie imensă exprimată bineînteles printr-un zâmbet larg pe față. Probabil era fericită că ajutase cu hrană aceste suflete oropsite. După nici 100 de m, femeia care „acceptase” cornurile le aruncă după un gard, direct în iarbă. Își întoarce capul căutând cu privirea copila și începe să râdă….

Pe mine m-a strâns în spate acest gest.

În primul rând  a descurajat un copil să mai facă astfel de gesturi. Să crești frumos un copil nu este chiar cea mai ușoară sarcină pentru un părinte!!

În al doilea rând pentru că sunt o grămadă de suflete în țara asta care s-ar fi zbatut ca peștii pe uscat pentru acele cornuri.

În al treilea rând pentru că acest tip de comportament este inadmisibil.Punct.homeless

Un răspuns to “Să n-ai nevoie de mâncare”

  1. Buna ziua!Sunt bibliotecara la o biblioteca publica din Romania unde achizitiile se fac f. rar. Anul acesta chiar nu am cumpărat nici un volum.De aceea daca sunteti dispusa sa faceti o donatie utilizatorii bibliotecii noastre ar fi foarte bucurosi.Faceti o bucurie celor peste 460 de utilizatori.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: