Pentru tine, pentru suflet


Vasăzică dacă toată viața este un continuu „du-te-vino” din brațele unui vlăjgan hop-țop într-ale altuia, înseamnă că ești pe baricade și c-ai pus toată suflarea masculină sub lupă în speranța că astfel vei găsi amorul vieții tale ??!! Bag de seamă că nouă femeilor ne place munca asta, căci este o meserie în adevăratul sens al cuvântului, cum îi place măgarului fuga. Păi nu căscăm noi gâtul defilând pe podiumul răcnetelor cu amigdalite cu tot, bătându-ne cu pumnul în piept și cu plămânii turați la maxim că suntem pe cale să dăm startul unei noi cauze umanitare: velnicirea unui flăcău cu inima cariată din fașă într-un suveran care să proclame că binele și amorțeala inimilor vor învinge răul și desfrânarea??!! Țup-țup și iacătă-ne sărind de la muncă, asemeni unui iepuraș, la donații de bune creșteri, respect, iubire și alte giumbușlucuri cu care tu insiști să îl „îmbraci”. Poate nu-ți dai seama da îți spun eu de pe acum că va arăta fix ca un pom de Crăciun. Toate astea i se vor potrivi fix ca nucile în perete. „ Peștele de la cap de împute” așa că sunt curioasă ce plan de bătaie ai încropit pentru a produce câteva mutații genetice la nivelul judecății alesului tău.
Și dacă-ți căznești aprope toată energia asupra lui și a celor care vor veni după el ține cont că foarte curând o să te velești tu însăți într-o asociație filantropică. Nu știu de ce da’ nu cred că există femei cu astfel de doleanțe, unice de altfel.
Dacă ești una din cele care-și trăiesc zilele sub umbra inspiraționalului „Vindecând pe alții te vei vindeca pe tine” atunci tre să schimbi urgent macazul. Tu nu ești nici infirmerie, nici cameră de gardă și nici măcar spital de urgență pentru aceste suflete schiolodite de prea mult bine. Iar dacă ai curajul să refuzi efectuarea unui „tratament de vindecare” nu înseamnă că ești malițioasă, nici măcar egoistă. Asta e cea mai mare dovadă de iubire pe care o oferi propriului tău suflet. Asta însemnă iubirea sinelui tău. „Beneficiarii tratamentelor” se vor perinda rând pe rând prin viața ta lăsându-te cu răni dintre cele mai dureroase. Din nou, veți fi doar voi doi, tu și sufletul tău. Cum o să-i explici Lui, Sufletului, care te-a susținut întotdeauna necondiționat, că preț de câteva clipe, ore, zile sau poate săptămâni ai uitat CUM să-l iubești? Cum să eviți dizgrația din celebra replică: „ Ți-am provocat rău din prea multă dragoste” ? Ce ai trăit ieri, ce trăiești azi și ce vrei trăi mâine sunt episoade reale, fără strop de trucaj, filmate într-un singur cadru din ceea ce noi numim viață. Viața ta, viața mea, viața lor.
Trăiește frumos, trăiește cu folos….pentru tine, pentru suflet 🙂

 

cazierele sufletelorp2

 

PS: Acest post reprezinta continuarea articolului ” Cazierele morale ale sufletelor” . Prima parte o găsiți aici: https://pentrutinepentrusuflet.wordpress.com/2014/12/03/cazierele-morale-ale-sufletelor/

6 răspunsuri to “Pentru tine, pentru suflet”

  1. Am o curiozitate meschina poate, vazand poza aceasta… Fumezi? 😀

    Apreciază

  2. Se potriveste tigara cu cafeaua sau Cola din pahar… :)))

    Apreciază

  3. A, ma rog… La cat ma pricep eu la alcool, credeam ca-i Cola. Dar cat timp nu e suc natural, merge cu tigara…

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: