Prieteni? Cam câte feluri?


Pe vremea când eram o liceană în inițiere, aspiranții la titlul de amiciție pe viață sau cum se spune astăzi în epoca modernă, best friends forever,  îngroșau rândurile mai ceva ca indivizii care așteptau să pună mână pe o franzelă în vremea lui Ceașcă. Din cei care-mi erau odată aproape și care desigur nu încăpeau la numărătoare nici pe degetele de la mâini cumulate cu cele de la picioare, dacă au mai rămas una-doua persoane cu care fugitiv, încropesc o conversație banală referitoare la starea sinelui.

Astăzi în jurul meu am adunat alți oameni iar în fiecare din ei am găsit o calitate care îmi  completează individualitatea. Cu unii comunic bine, în fața altora pot să-mi deșart sacul nemultumirilor personale, cu alții pot avea discuții referitoare la profesie, etc. Deci, cum ar veni, fiecare cu segmentul și priceperea lui. Unii sunt buni ascultători, alții buni povestitori, unii sunt pur și simplu sunt acolo, lângă mine…

Dacă până aici sunteți de acord cu mine, v-aș întreba: Cum se face însă că uneori, cu atâția oameni în jur, ajungem să ne simțim singuri? Putem petrece timp în compania cuiva doar cu trupul? Există două tipuri de camarazi? Unii buni pentru conversatii și schimburi de impresii iar alții buni pentru suflet?

Tu poți susține cu mână pe inimă că toți oamenii cu care ieși la tradiționala cafea sunt buni companioni ai sufletului? Nu ți s-a întâmplat niciodată să fii la o masă cu doi-trei tovarăși iar înăuntrul tău să bată vântul a pustiu?

Așadar, câte feluri de prieteni avem într-o viață? Două, nouă sau câte găsim pe un meniu cu de-ale gurii?

 

Sex and the City

No comments yet... Be the first to leave a reply!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: