Cărțile prind suflet în ecranizări


Update 27 februarie 2015

Am decis să fac același cadou tuturor câștigătorilor ca să nu fie cu supărare :p (glumesc, evident). Mi-au plăcut toate propunerile voastre și m-am bucurat tare mult că v-ați încumetat să-mi scrieți. Norocoșii de astăzi sunt:

Arachne cu propunerea:

Lista lui Schindler-Thomas Keneally. De neinvins-Laura Hillenbrand.
Fata cu cercel de perla-Tracy Chevalier.

Sebastian Mihail cu propunerea:

M-am tot gîndit (e greu de ales doar două, pentru că mai sunt încă multe bune) şi pînă la urmă am hotărît să pomenesc de o carte pe care am citit-o şi de una pe care urmează s-o citesc.
Aşadar:
1. “Talentatul domn Ripley”, scrisă de Patricia Highsmith – ţin şi acum minte senzaţia sufocantă pe care am trăit-o după ce am citit cartea, pentru că pentru prima dată în viaţă întîlneam un personaj negativ care scăpa (nu ştiu dacă au mai fost traduse la noi şi celelalte cărţi din serie). Ecranizarea este şi ea destul de bună:

https://www.youtube.com/watch?v=1CfVgcSltjc

“Magicienii”, scrisă de Christopher Priest, un SF excelent după cum îl recomandă premiile obţinute. Filmul, cu o distribuţie de zile mari, este foarte bun, unul dintre preferatele mele:

https://www.youtube.com/watch?v=o4gHCmTQDVI

(şi un mic bonus: “Pacientul englez” al lui Michael Ondaatje; încă nu am citit cartea, dar filmul este extraordinar – l-am văzut de vreo 3 ori)

Roxana Popa cu propunerea:

Se pare ca gusturile noaatre coincid, pentru ca Portocala mecanica, Zbor deasupra unui cuib de cuci si Sa ucizi o pasare cantatoare sunt atat cartile, cat si filmele mele preferate. Eu nu prea sunt cinefila, dar doua carti m-au convins sa le vad si ecranizarile, ceea ce inseamna ca mi-au placut foarte mult: Fight Club si Flori pentru Algernon. Sunt sigura ca cele cateva ore pe care le-ai aloca vizionarii lor n-ar fi pierdere de vreme…. PS: Am in plan ca in urmatoarele seri, incepand de azi, sa urmaresc cate un film dintre celelalte pe care le-ai recomandat tu, penttu ca am citit cartile si toate au fost frumoase… Multumesc!

Elena R cu propunerea:

Buna!
Imi plac foarte mult ideile tale, o parte din ecranizarile amintite le-am vizionat, insa pe celelalte le retin pentru serile libere.
Indraznesc sa fac si eu 2 propuneri, desi nu stiu daca vor fi pe placul tau.
Prima este “Cel mai iubit dintre pamanteni” – Marin Preda, ecranizat in anul 1993, dupa parerea mea, un roman de exceptie si o capodopera a cinematografiei romanesti.
Cea de-a doua propunere a mea, este “Pianistul” – Wladyslaw Szpilman, ecranizat in anul 2002, film despre care Roman Polansky declara ca “Pianistul este povestea pe care am cautat-o toata viata…”.
Ca nota de incheiere, sper ca daca nu ai reusit sa le vizionezi o sa tii cont de sugestiile mele. De asemenea, pe langa acestea imi permit sa-ti recomand un film care pe mine m-a impresionat din foarte multe perspective, un film ce are la baza o poveste reala, povestea unui geniu in viata, si anume “A beautiful mind – O minte sclipitoare” (2001).
Cu drag,
Elena R

Cadou pe care îl va primi fiecare câștigător menționat mai sus, este format din 2 cărți foarte dragi mie și anume:

„Cum să uiți o femeie”- Dan Lungu CumUitiFemeie

„Băieți de gașcă”- Dan Lungu

baieti-de-gasca-top-10

Felicitări tuturor!

PS: Vă rog să-mi transmiteți adresa de livrare într-un mesaj pe Facebook. Cărțile vor fi transmise pe data de 6 martie. 

Semnătură

 

 


M-am simțit inspirată să scriu acest articol după ce am vizionat ecranizarea cărții „Portocala Mecanică”. Atât de mult mi-a plăcut că mi-am făcut timp să văd și altele. În consecință, după un studiu prelungit, iată ce vă propun:

Portocala Mecanică

( A Clockwork Orange)

portocala-mecanica_1_fullsize

Zbor deasupra unui cuib de cuci

(One Flew over The Cuckoo’s Nest)

ZborCuibCuci

1984

George-Orwell-O-mie-noua-sute-optzeci-si-patru

”Să ucizi o pasăre cântătoare”

(To Kill a Mockingbird)

SaUciziOPasareCantatoare

Marele Gatsby

(Great Gatsby)

marele-gatsby-top-10-editia-2013_1_fullsize

Pădurea Norvegiană

(Norwegian Wood)

padurea-norvegiana

Născuți asasini

(Natural Born Killers)

adevarul-34-nascuti-asasini

Ca să continuăm joaca începută în articolul „Literatura „se pupă” cu muzica”, cel care-mi furnizează alte 2 ecranizări de cărți, primește de la mine un cadou 🙂

Semnătură

23 răspunsuri sa “Cărțile prind suflet în ecranizări”

 1. Lista lui Schindler-Thomas Keneally. De neinvins-Laura Hillenbrand.
  Fata cu cercel de perla-Tracy Chevalier.

  Apreciază

 2. M-am tot gîndit (e greu de ales doar două, pentru că mai sunt încă multe bune) şi pînă la urmă am hotărît să pomenesc de o carte pe care am citit-o şi de una pe care urmează s-o citesc.
  Aşadar:
  1. „Talentatul domn Ripley”, scrisă de Patricia Highsmith – ţin şi acum minte senzaţia sufocantă pe care am trăit-o după ce am citit cartea, pentru că pentru prima dată în viaţă întîlneam un personaj negativ care scăpa (nu ştiu dacă au mai fost traduse la noi şi celelalte cărţi din serie). Ecranizarea este şi ea destul de bună:

  „Magicienii”, scrisă de Christopher Priest, un SF excelent după cum îl recomandă premiile obţinute. Filmul, cu o distribuţie de zile mari, este foarte bun, unul dintre preferatele mele:

  (şi un mic bonus: „Pacientul englez” al lui Michael Ondaatje; încă nu am citit cartea, dar filmul este extraordinar – l-am văzut de vreo 3 ori)

  Apreciază

 3. Se pare ca gusturile noaatre coincid, pentru ca Portocala mecanica, Zbor deasupra unui cuib de cuci si Sa ucizi o pasare cantatoare sunt atat cartile, cat si filmele mele preferate. Eu nu prea sunt cinefila, dar doua carti m-au convins sa le vad si ecranizarile, ceea ce inseamna ca mi-au placut foarte mult: Fight Club si Flori pentru Algernon. Sunt sigura ca cele cateva ore pe care le-ai aloca vizionarii lor n-ar fi pierdere de vreme…. PS: Am in plan ca in urmatoarele seri, incepand de azi, sa urmaresc cate un film dintre celelalte pe care le-ai recomandat tu, penttu ca am citit cartile si toate au fost frumoase… Multumesc!

  Apreciază

 4. Mi-a placut cartea foarte mult Jocul lui Ender de Orson Scott Card, filmul bun, nu extraordinar.Iar ca film ecranizat dupa carte Ispasire cu Keira Knightley

  Apreciază

 5. „Memoriile unei gheise” de Arthur Golden

  si Divergent de Veronica Roth

  Sunt niste filme foarte bine realizate , ti le recomand cu drag !

  Apreciază

 6. ce propuneri minunate! pe unele le-am vazut/citit deja, pe celelalte inca nu

  Apreciază

 7. Jurnalul unei iubiri de Nicholas Sparks /The Notebook
  Hotul de carti – Markus Zusak /The Book Thief

  Apreciază

 8. Buna!
  Imi plac foarte mult ideile tale, o parte din ecranizarile amintite le-am vizionat, insa pe celelalte le retin pentru serile libere.
  Indraznesc sa fac si eu 2 propuneri, desi nu stiu daca vor fi pe placul tau.
  Prima este „Cel mai iubit dintre pamanteni” – Marin Preda, ecranizat in anul 1993, dupa parerea mea, un roman de exceptie si o capodopera a cinematografiei romanesti.
  Cea de-a doua propunere a mea, este „Pianistul” – Wladyslaw Szpilman, ecranizat in anul 2002, film despre care Roman Polansky declara ca „Pianistul este povestea pe care am cautat-o toata viata…”.
  Ca nota de incheiere, sper ca daca nu ai reusit sa le vizionezi o sa tii cont de sugestiile mele. De asemenea, pe langa acestea imi permit sa-ti recomand un film care pe mine m-a impresionat din foarte multe perspective, un film ce are la baza o poveste reala, povestea unui geniu in viata, si anume „A beautiful mind – O minte sclipitoare” (2001).
  Cu drag,
  Elena R

  Apreciază

 9. Ţi-aş recomanda trilogia „Stăpânul inelelor” şi „Exorcistul”, ambele foarte bine făcute după carte 🙂

  Apreciază

 10. Whoaahaaa, asta a fost ceva neaşteptat!
  Mulţumesc mult!
  Big hug >:D<

  Apreciază

 11. Your laboratory has found and imported it from New Zealand.

  Apreciază

Trackbacks/Pingbacks

 1. Vreau să-ți dăruiesc colecția 8 FILME DE OSCAR | Oana Toporaș – Blog Personal - 15 martie 2015

  […] cu cărțile și filmele a început în cadrul articolului “Cărțile prind suflet în ecranizări” iar ieri, în timp ce scotoceam după câteva cărți într-o librărie, am găsit această […]

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: