Scrisoarea care „m-a îndrăgostit”


S-ar spune că îmi plăceau iubirile problematice de mică. Cea dintâi iubire a fost un fel de ecuație de gradul 1, unde necunoscuta (x-ul) era distanța, Botoșani-Constanța. Cu toate acestea, am fost îndrăgostită de acest Dan până peste urechi. Mi-a rămas în minte, un fragment din „La taifas”- Aurora Liiceanu care spune :” Dar dacă protagoniștii acestor mari iubiri ar fi rămas împreună un timp îndelungat, dacă nu existau obstacole în calea iubirii lor, mai erau ele mari iubiri ? Iubirile nu au toate oare un început promițător, invadându-ne, dându-ne de fiecare dată convingerea că am întâlnit „iubirea vieții”?

Oare dacă acest Dan al meu ar fi fost mai aproape, dacă îndrăgosteala noastră s-ar fi consumat, aș fi rămas cu același gust dulce pe care îl simt ori de câte ori răsfoiesc teancul de scrisori? Oare, nu tocmai această distanță impusă fortaț „m-a îndrăgostit” de el?

LoveLetterPag1

 

LoveLetterPag2

 

 

Semnătură

 

 

3 răspunsuri to “Scrisoarea care „m-a îndrăgostit””

  1. Hmm, am devenit nostalgica dupa intensele „iubiri” din copilarie, atat de complicate si de problematice, marcate de atata suferinta si nopti nedormite. 😀 Trebuie sa dezgrop si eu cufarul cu amintiri, sa recitesc scrisorelele acelea pasionale. 🙂 P.S.: Ador poza pe care ai ales-o pentru aceasta postare, e divina, exprima atat de bine stransa legatura dintre carte si cititor.

    Apreciază

  2. Că veni vorba de iubirile de altădată nu pot să nu-mi amintesc de cel puțin una în mod special… Ce mi se tare interesant e această percepție a iubirii apuse după un număr de ani… Toate le vezi prin prisma omului matur, e clar că doza de dramatism specifică vârstei adolescentine a dispărut și de multe ori m-am întrebat : „Oare chiar a fost dragostea vieții mele?”asta legat de ce spunea și Aurora Liiceanu de marile iubiri 🙂

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: