„Iubirea „nu-i”. Iubirea „îi”. De-a v-ați ascunselea?! ” – Varianta 3


Iubirea – între a fi și a nu fi

 

Ți se întâmplă să cazi într-o relație precum cădeai din cireș sau din dud în copilărie? Ai senzația că nu știi cât îți ia să te dezmeticești pentru că „cerșitorului” (de pupe, de o noapte de dragoste, de copii), i-ai căzut cu tronc?

Ei bine, ești pe plus. Scoți AS-ul din mânecă înaintea lui. Ai timp să-l testezi, să-l ții sub papuc, să afli cine e el și ce vrea cu adevărat.

Vă întâlniți zilnic sau doar în week-end, ieșiți să mâncați împreună, mergeți la teatru (fiindcă te împlinește din punct de vedere cultural) sau la cel mai important meci al echipei Steaua (fiindcă el e microbist), vă faceți luntre și punte pentru a vă împlini unul altuia dorințele, DAR îți dai seama că nu ai reușit să te îndrăgostești de el după o lună (deși el e mort după tine).

Îl pui pe jar în fiecare zi. Îl cicălești când uită să-și facă tabieturile, îi ceri să citească o carte pe lună (deși nu a mai citit din liceu), îi ții morală ori de câte ori găsești momentul, îi interzici să fumeze sau să te alinte precum făcea cu fostele prietene.

Îți reproșează că îl critici permanent, că semeni cu mama lui care-i dă „lecții de viață”, DAR nu vrea să renunțe la tine pentru că îi place răutatea ta, îi place că ești rea spre binele lui.

Te întrebi adesea de ce stai cu el dacă vrei să-l schimbi.Vrei să-ți respecte principiile și să preia câteva de la tine. Momentele petrecute împreună te fac să conștientizezi că, deși i-ai acceptat toate imperfecțiunile, totuși îl vrei mai bun pentru el, nu pentru tine.

Nu ții de relație cu dinții, dar nici nu vrei să-l înlocuiești cu altul. Nu aștepți cu sufletul la gură momentul în care vei găsi un altul mai bun decât el, ci îți afirmi cu spontaneitate principiul că voi doi sunteți împreună fiindcă urmăriți perfecționarea fiecăruia cu uneltele celuilalt.

Un text de Silvia C.

No comments yet... Be the first to leave a reply!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: