„Oamenii nu pleacă niciodată” – versiunea 4


Omul este fiinţa ce simte mereu nevoia de a avea pe cineva aproape, de a-i dărui emoţii şi de a trăi alături de acesta momente inedite. Oamenii de care te leagă cele mai multe amintiri sunt de obicei părinţii, fraţii, prietenii şi dragostele. Din nefericire însă, în viaţa asta totu-i trecător: floarea de pe pervaz de care ai grijă zilnic, blugii pe care îi îmbraci mai mereu pentru că eşti nebun după ei şi în cele din urmă şi oamenii în ochii cărora citeai cândva dorinţa de a trăi la maxim. Astfel, lucrurile şi oamenii de care te leagă multe, dispar şi se fac nevăzuţi şi doar amintirea lor mai dăinuie undeva înlăuntrul tău. În astfel de momente în care te loveşti de paravane imponderabile,  tu decizi dacă acel om mai rămâne în viaţa ta sau îl laşi să plece şi păstrezi doar amintirile care au mai rămas.

Când îl pierzi pe acel cineva fără de care nu îţi imaginai că viaţa poate exista, te cuprinde o stare sufletească mizerabilă, însă oricum ai vaga senzaţie că el e prezent lângă tine, nu-l vezi, dar e îţi e aproape. Oamenii nu pleacă niciodată, ei se ascund în micile detalii şi te provoacă să zâmbeşti atunci când îţi reaminteşti de ei. Din nefericire am pierdut mulţi oameni pe care îi iubeam incurabil şi am suferit la fel cum suferă orice om. La început mă tortura gândul că nu îi voi mai avea alături, ideea asta fixă îmi muşca creierul şi-mi sfâşia inima, însă la un moment dat mi-am dat seamă că ei de fapt au rămas vii în memoria mea. Îi regăsesc în poze, îi regăsesc în alte persoane, îi regăsesc atunci când închid ochii.

Se spune că oamenii vin şi pleacă, însă nu putem nega că amintirile rămân, aşa că acel „pleacă” îşi cam pierde din sensul propriu. Călătorim prin viaţă cot la cot cu cei pe care îi iubim şi nimeni dintre noi nu ştie când va lua sfârşit această călătorie, motiv pentru care nu ne rămâne decât să ne umplem bagajele cu momente inedite, să punctăm pe hartă toate destinaţiile pe care vrem să le vizităm şi să nu uităm să imortalizăm fiecare clipă.

 

Un text de Diana G.

No comments yet... Be the first to leave a reply!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: