„Viața-i un simplu șirag de mărgele” – Varianta 2


Inca de mici, ne jucam de-a bijutierii cu un dram din priceperea Marelui Bijutier care ne-a faurit.

Ai apucat vreodata sa alcatuiesti un sirag de margele? Daca da, cu siguranta ai observat ca el reprezinta un proces aparent simplu, in care spiritul ludic face toata treaba. In esenta, toata aceasta insiruire are semnificatii adanci: trebuie, cu migala, sa potrivesti fiecare margica si ai la dispozitie doar o secunda in care sa-i admiri rotunjimea, perfectiunea. Desi asemanatoare cu celelalte, fiecare bila este unica in modul in care ea ii permite luminii sa-i oglindeasca stralucirea…

Putem considera viata noastra o simpla insiruire de margele, unde drumul parcurs de noi reprezinta firul, iar margelele sunt reprezentate de clipele, de momentele, de faptele si de oamenii care ne-au invatat sa TRAIM in adevaratul sens al cuvantului, care au daruit culoare si stralucire vietii noastre si fara de care viata noastra nu ar fi decat un fir gol.

Unii oameni aduna de-a lungul vietii lor adevarate gramezi de lucruri pretioase, care-i transforma siragul intr-un giuvaer, in timp ce altii se multumesc doar cu kitsch-uri care ii uratesc si pe care le poarta la gat asemenea unor poveri.

Trebuie sa stii sa dai maiestrie si frumusete clipelor din viata ta si astfel margelele tale vor parea ca adevarate bijuterii lucrate la filigran. Trebuie sa stii, deasemenea, ca un strat subred in viata va forma un fir subtire care nu va putea sustine greutateamargelelor, le va face sa se prabuseasca la fiecare adiere a vantului. Totodata, nu poti fura firul altuia, cum nu poti alcatui un sirag daca folosesti margelele altuia; trebuie sa inveti sa iti traiesti propria viata, sa inveti sa-i descoperi culoarea si stralucirea ce se pot ivi doar dintr-un simplu suras, din privirea candida a unui copil sau dintr-o lacrima de multumire uitata in coltul genelor.

Cu timpul, firul tau va ajunge sa slabeasca, margelele isi vor pierde din stralucire si la un moment dat firul se va rupe, dar margelele tale se vor rasfira in sufletele celor dragi tie, unde vor prinde din nou culoare, devenind perla ascunsa din scoica sufletelor lor care-i va face pe acestia sa isi aminteasca de tine si de ceea ce a contat in viata ta: ajutorul neconditionat oferit semenilor tai si zvacnirea de a provoca beatitudine in sufletele celorlalti. Doar atunci vei stii ca ai reusit sa fii un om COMPLET.

 

Un text de Bianca M.

No comments yet... Be the first to leave a reply!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: