SIMȚIRI GÂLGÂITE


N-am mai scris de multă vreme pentru  „Generații paralele” . Recunosc, îmi era puțin dor. În cadrul acestei secțiuni, încropesc articole având ca bază stilul unor scriitori celebri. Astăzi, am ales să scriu ceva în limbajul lui Ken Kesey , autorul capodoperei literare „Zbor deasupra unui cuib de cuci”.

 

SIMȚIRI GÂLGÂITE

‘Mnezeule, sunt sătulă de toate maraferturile inimii mele. Degeabă mă-ncontrez în fața marii îndrăgosteli, că taman atunci, sufletul se sfroțează și se aruncă în luptă cu puteri urieșești.

Mintea, devenită și ea fudulă de urechi, este cuprinsă de fermentul tulburării. Trupul parcă preia înfățișarea unui bobleț lipsit de egocentricitatea caracteristică în alte vremuri. Sunt prinsă într-un joc al nervilor, căci, iată-mă stând față în fața cu acest miracol improbabil: iubirea.

Lipsită de orice control asupra mea, mă foiesc în fața acestui eveniment neașteptat asemeni unui câne care-și caută locul.  Pârdalinică inimă stă în mine de reacționează la aceste fleacuri muierești. Ca și când  n-ar ști că toate aceste simțiri smintite, molfuzesc, încet dar sigur, tot ‘năuntrul.

Gândurile-mi sunt răschirate iar frica se cuibărește în mine asemeni unui abur fierbinte. Ochii, cenușii și goi ca niște siguranțe arse, bratele atârnânde în poală care aduc mai degradă cu niște păsări moarte decât cu două tentacule vii, laolaltă, toate acestea,  metamorfozează o așchimodie nicidecum o femeie îndrăgostită la care au moșmondit atâtea sentimente.

Simțirile mele, toate, par cuprinse de sensibilitatea unor gâște căci suferințele morale s-au velit pentru ele într-o chermeză de ciuguleală.  Mă-ntreb dacă voi putea vreodată șterge de pe răboj trădarea…

Dar pân’ la ziua judecății, toate sudămile îndrăgostelii sunt lăsate să coacă în suflet și să scruteze tainele subconsțientului. Mâhnirea este mare cât un blid de mâncare și în zadar mă canonesc să n-o simt.

Sunt o femeie poltronă, conturbată de noutatea unui amor pleșuv. Înzestrată cu geniul premoniției, aleg să umblu hăbăucă decât să las hârca inima să-mi jugănească sufletul.

 

Acest text conține expresii din „Zbor deasupra unui cuib de cuci”.

 

 

Semnătură

 

No comments yet... Be the first to leave a reply!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: