O lume fără cărți


„Cartile reprezinta o portita spre cunoastere, o portita prin care noi putem sa evadam zi de zi si sa fim pentru o perioada parte din propriul nostru vis, parte dintr-o lume imaginara in care luptam cu balauri, in care cucerim universul sau in care suntem pur si simplu mai fericiti.
   Cartea reprezinta munca, sudoarea si sentimentele celui care o scrie si reprezinta emotia si extazul celui care o citeste. Cartea reprezinta posibilitatea de a visa prin intermediul cuvintelor, posibilitatea de a calatori in locuri pana atunci doar visate, posibbilitatea de a face lucruri pe care nu am indrazni sa le incercam in viata de zi cu zi, posibilitatea de a cunoaste dragostea pentru prima data in toate formele ei posibile, ocazia de a ne face prieteni noi si dragi , prieteni care ne impartasesc crampeie din viata lor.
  Citind o carte nu doar iti largesti orizonturile ci te descoperi pe tine insuti . Eu nu mi-as putea imagina o lume fara carti, cartile acum sunt parte din mine. Sunt prieteni vechi care ma insotesc zi de zi, ma invelesc si ma fac sa privesc lumea cu alti ochi.
  O lume fara carti ar fi o catastrofa. Inchide ochii. Incearca sa iti inchipui pentru o secunda ca toate cartile din lume nu ar mai exista, nu ai mai atinge o fila imbibata cu mirosul specific unei biblioteci, nu ar mai exista metoda principala prin care o viata ar deveni mai buna si mai colorata. Ai putut sa-ti inchipui o astfel de lume? O astfel de lume cruda si rece, fara principala culoare? Eu nu.
  Imi amintesc ca prima carte citita in intregima a fost la varsta de 6 ani, atunci in clasa intai cand inca nu descoperisem taina cuvintelor, aceasta a fost POVESTI NEMURITOARE. Imi amintesc ca citeam cu o emotie care imi trimitea fiori in intreg corpul atunci cand printesa avea necazuri sau cand  un personaj ii pierdea pe cei dragi. Apoi au urmat mai multe carti, care imi transmiteau aceasi emotie, cartea a fost cea mai buna prietena in copilarie, astfel incat am avut parte de printese, zane, zmei, iar pe masura ce am crescut cu adolescenti, vampiri chiar, vrajitori si varcolaci.
   Nu imi pot imagina copilaria mea fiind altfel, altfel decat mereu absorbita de o carte buna.
  O lume fara carti ar fi o lume fara vise, fara sperante, fara bucurii si fara iubire. Eu nu as vrea sa traiesc intr-o astfel de lume.”
Un text de Sara S. pentru concursul „O lume fără cărți
tumblr_inline_miqhifY1VM1qz4rgp
Semnătură

No comments yet... Be the first to leave a reply!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: