RADIO ȘI BEZNĂ


Untitled

 

„La 16 ani si prima deziluzie in amor, fug la bunici sa-mi ling ranile in linistea „de tara”, sa fac prajituri pentru pofticioasa mea bunica al carei nume il port, sa ma joc cu iezii si sa uit de viata inutil de complicata de acasa. Doua- trei zile de inceput de martie cu o carte, animale de curte si prajituri in pod era planul meu.

Cartea era Maytrei- o frumusete salbatica de carte, care ma rascolea si ma durea mai mult in nefericirea mea autoexilata. Asa ca am bagat-o inapoi in bagaj pentru zile fara ofuri. Asa ca sa apuc sa ma bucur de exil in putinul timp ramas.

Dar mai capricioasa ca mine a fost vremea, caci s-a pornit un frig si o ninsoare, care a tinut o saptamana. Farmecul ei neasteptat a trecut repede, caci deja cei 16 ani ma doreau inapoi acasa. Stii cum e la varsta aia: azi vrei ceva, maine altceva.

Dar o saptamana de ninsoare la tara e ceva ce daca nu ai trait, nu ai cum sa iti imaginezi. Pai mai presupune inca o saptamana macar de drumuri inchise (da, nu ma puteam inapoia acasa, nu exista nici vis de trafic). Nu a fost curent electric o saptamana, se doarme mult (daca nu ai treaba ca bunicul), se mananca mult de pe soba direct, se joaca cu motanul imens care doarme sub soba si se asculta radio.

Si radio-ul e balsam pentru urechi si suflet. Are muzici oldies, are romante, are ora exacta cu ticait de pendula.

Rar, o voce sau alta anunta o stire importanta sau primeste telefoanele ascultatorilor sau dedicatii primite la redactie.

Radio-ul, cu cele 2-3 frecvente pe care oscilam (ca atat „prindea”), intai mi-a potolit neastamparul de „vreau acasa”, apoi mi-a vindecat dorul de „el” cu romante care mi-au amintit ca tanjesc sa iubesc si pot iubi mai cu folos. Pot iubi muzica si prajiturile si pisica grasa si viata tihnita de acolo. Si am iubit-o.

Cand s-a dus zapada si am putut pleca spre casa, am luat cu mine ca o mare gura de aer toata bucuria si tihna unui radio in bezna lunga. De atunci servesc „guri mici”, pentru echilibru.

Va recomand si voua. Doar radio si bezna.”

Un text de Elena M.

 

 

 

Radio-illustration-001

 

Semnătură

No comments yet... Be the first to leave a reply!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: