Recenzie „Henry și June” de Anais Nin


“Henry și June” apărută în colecția “Raftul Denisei” (Humanitas Fiction) este primul volum din “Jurnalul dragostei” și surprinde anul 1931-1932 în care Anais Nin îi întâlnește la Paris pe scriitorul american Henry Miller și pe soția acestuia, June Miller.

Primul cuvânt care-mi vine în minte despre cartea asta este: savuros. “Henry și June” este un roman-jurnal, un roman erotic și un roman de auto-analiză.

De la momentele în care ai impresia că invadezi intimitatea scriitoarei și simți o plăcere vinovată, până la momentele care te lasă cu respirația tăiată, cred că trebuie să fii open-minded nu neapărat ca să citești cartea asta, cât să o poți înțelege pe Anais. Pe mine, acest roman m-a invitat să mă auto-analizez și să reflectez asupra multor lucruri.

Este erotic, fără a fi vulgar. Este, în fond, o poveste de dragoste neobișnuită. Dragostea dintre Anais și Henry Miller, una dintre cele mai controversate relații ale secolului XX.

O recomand persoanelor deschise la minte, care nu au prejudecăți, persoanelor care vor să citească literatură erotică de calitate și persoanelor interesate de literatura non-ficțională.

Un text de Andreea Chiuaru

Reading

Semnătură

2 răspunsuri sa “Recenzie „Henry și June” de Anais Nin”

  1. Te rog sa stergi aceasta postare. Este luata fara acordul meu de pe blogul meu personal (Stil de scriitor). Multumesc!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: