„Curtea Veche” prescrie consumul responsabil de literatură! :)


Update 29.05.2015

„Supertehnici de comunicare” de Alan C. Fox , „Părul Venerei” de Mihail Şişkin împreună cu un voucher de 35% reducere la Oferta Curtea Veche Publishing,  merg la Yuki Black pentru recenzia cărții  „Cei şapte nebuni” de Roberto Arlt.

Un voucher de 35% reducere la Oferta Curtea Veche Publishing merge la Anton Corina Mihaela pentru recenzia cărții  „Idila din turn

Un voucher de 35% reducere la Oferta Curtea Veche Publishing merge la  Elene Arlene pentru recenzia cărții „Comedianta”

Un voucher de 35% reducere la Oferta Curtea Veche Publishing merge la Iuliana Blăjan pentru recenzia cărții „Toba de tinichea”

Felicitări tuturor participanților! Astept adresele voastre de e-mail (într-un mesaj, pe Facebook). Yuki Black de la tine am nevoie si de adresa de livrare.

 

PS: Yuki Black te aștept o recenzie pentru cartea „Părul Venerei”, dacă ai plăcere 🙂

semnatura

 

Un nou concurs se anunță cu surle și trâmbițe! Curtea Veche se alătură acțiunii „Dăruiește cultură”, prin intermediul căreia, au fost donate până în prezent, câteva zeci de cărți.

Continuarea acestei acțiuni înseamnă foarte mult pentru mine. După cum spuneam,  Curtea Veche dorește să ofere câteva cadouri consumatorilor responsabili de literatură :):

♥ Cartea „Supertehnici de comunicare” de Alan C. Fox 

♥ Cartea „Părul Venerei” de Mihail Şişkin

♥ 1 Voucher de 35% Reducere la Oferta Curtea Veche Publishing care se poate folosi de 4 (patru) persoane!!

supertehnici_de_comunicare_coperta1 (1)

parul_venerei_coperta_1 (1)

Voucher web-02 (1)

Dacă doriți să intrați în posesia acestor premii, trebuie să-mi scrieți în secțiunea comentarii a acestui articol sau într-un mesaj pe Facebook, o recomandare/recenzie de carte. 

Nu se recomandă postarea de linkuri către conținut. Conținutul integral se transmite pe blog sau pe Facebook, menționând numele elaboratorului și adresa site-ului (pentru cei care dețin bloguri).

Perioada concursului: 26.04.2015- 26.05.2015

Mulțumesc echipei Curtea Veche pentru tot sprijinul acordat!

 

PS: Nu uitați și de celelalte concursuri în desfășurare:

„Cum arată lumea unui cititor de carte?”

„Ilustrează o scenă dintr-o carte iar Târgul Cărții te premiază cu 100 lei”

„Propune un alt sfârșit pentru una din cărțile tale preferate iar Libris te premiază!”

Semnătură

 

 

 

22 răspunsuri to “„Curtea Veche” prescrie consumul responsabil de literatură! :)”

 1. Reblogged this on .

  Apreciază

 2. „O suta de nume” Cecelia Ahern. Este o carte/poveste foarte frumoasa, intriganta, amuzanta dar si plina de actiune! Și se poate citi extrem de usor!

  Apreciază

 3. OK, sunt tot „viatadeartist”, dar nu o sa ma mai loghez pe acel cont cand trimit comentariu! off.. comentariul ramane acelasi: [„O suta de nume” Cecelia Ahern. Este o carte/poveste foarte frumoasa, intriganta, amuzanta dar si plina de actiune! Și se poate citi extrem de usor!] 😀 imi cer scuze pentru asta…

  Apreciază

 4. Constantin Ramona-Maria Răspunde 5 mai 2015 la 13:00

  Fluturi-Irina Binder

  Apreciază

 5. Recomand „Călătorie de nuntă” -Patrick Modiano. E excepțională.

  Apreciază

 6. Orase de hartie de John Green

  Apreciază

 7. Inferno – Dan Brown

  Apreciază

 8. Nicoleta Stanca Răspunde 5 mai 2015 la 21:41

  Fascinatie de Melissa Marr

  Apreciază

 9. Nicoleta Stanca Răspunde 5 mai 2015 la 21:43

  Am gresit e-mailul, era d_nicoleta2004@yahoo.com

  Apreciază

 10. Orasul de Cenusa de Cassandra Clare

  Apreciază

 11. Mare Tranquillitatis – nu am inteles de ce autoarea a ales acest titlu. A amintit ceva despre Marea Tranquillitatis (o parte a lunii) intr-o singura propozitie, pe la jumatatea romanului.
  Romanul este profund si trist. Naratiunea este scrisa la persoana I, din doua puncte de vedere – al unei fete si al unui baiat.

     Personajul principal, Nastya, are o poveste tragica – a pierdut lucrul la care se pricepea cel mai bine, si datorita acesteia incearca sa isi creeze o noua personalitate departe de orasul natal. Aspectul ei atrage atentia prin vulgaritate, dar si datorita faptului ca nu vorbeste cu nimeni. La noua scoala, ea va intalni doi baieti diferiti, dar prieteni: nefericitul Josh (care o va atrage repede) si carismaticul Drew – care o abordeaza cu curaj.
  
    Josh are, in opinia mea, o poveste mai trista ca a Nastyei, dar are o personalitate blanda. Are un hobby la care este bun si care il ajuta sa se departeaza de ceilalti. Initial Nastya nu il atrage, dar aceasta reuseste sa se apropie de sufletul lui.
  
   Drew este un baiat care la prima vedere are tot ce isi doreste – un aspect atragator, fete moarte dupa el, o familie fericita. Din pacate, datorita caracterului sau imatur si superficial a pierdut-o pe cea pe care o iubea. Nastya il atrage prin aspectul ei, dar cu timpul intre ei se leaga o prietenie frumoasa.
  
   Personajele sunt complexe, bine conturate, iar actiunea e complexa. Romanul atrage prin sensibilitate, iar povestea de dragoste dintre cei doi este emotionanta.
     Finalul romanului este previzibil, dar aduce si o parte neasteptata. Personal, cred ca o poveste atat de trista merita un final ca cel imaginat de autoare.
  

  http://poemsfromhim.blogspot.ro/

  Apreciază

 12. Recomand din toata inima cartea SORA-Rosamund Lupton, o carte absolut superba, foarte emotionanta, plina de mister si actiune.

  Apreciază

 13. Recenzie ”Povestiri cu Pat Hobby”

  Cartea lui F. Scott Fitzgerald se constituie sub forma a şaptesprezece povestiri ce-l au în centrul lor pe simpaticul scenarist, Pat Hobby. La cei 49 de ani a săi, Pat refuză să părăsească industria filmelor, învârtindu-se în fiecare zi prin studiourile Hollywood-ului. Deşi nu mai este la fel de căutat ca la începutul carierei, lucrurile evoluând rapid de la lumea filmului mut, el nu se resemnează.

  Scenaristul bate pe la toate uşile în încercarea de a fi acceptat pentru scrierea vreunui material. De multe ori refuzat, de alte ori plătit cu o nimica toată, Pat nu se lasă pradă acestor eşecuri. Îndârzenia cu care se opune ideii că munca sa a apus odată cu filmul mut poate stârni compasiune cititorului. Însă modul în care se sustrage de câte ori are ocazia de la munca sa, pauzele în care mai soarbe din sticluţa din buzunar şi minciunile pe care le inventează pentru a impresiona tinere frumoase îl fac să devină mai degrabă antierou, decât erou.

  Hobby nu încetează să amuze, defectele sale fiind cele care-l definesc ca personaj, făcându-l iubit de către cei ce parcurg povestirile. F. Scott Fitzgerald şi-a creionat aşa-zisul erou ca fiind cinic, deseori alcoolic şi mereu lefter. Divorţat de două ori, tată putativ (sau cum înţelesese el, “portativ”), uitatul scenarist nu se da înapoi de la nimic. Plimbă turişti contra-cost prin casele vedetelor Hollywood fără ştirea lor, joacă roluri de cascador, fură, minte şi şanteajează pentru a-şi vedea numele pe un film.

  Deşi viaţa lui ar fi putut fi destul de simplă: serviciu-casă, Pat Hobby preferă să şi-o condimenteze prin certuri cu regizori, scenarişti, altercaţii cu actori, nopţi în inchisoare sau pozând nud (şi beat) pentru artişti “regali”. Totuşi, de fiecare data reuşeşte să scape din probleme şi în felul său unic ajunge să fie în egală măsură urât şi iubit de toţi.

  Autor: Diana Solomon
  Blog: banditqueendyd.wordpress.com/

  Apreciază

 14. Recenzie „Toba de tinichea”- Gunter Grass

  „Toba de tinichea” este povestea unui pitic care refuză intenționat să mai crească de la vârsta de trei ani, acțiunea derulându-se pe fundalul perioadei tulburi a celui de-al Doilea Război Mondial, undeva la granița dintre Germania și Polonia. Crescut de o mamă adulterină și de doi tați prezumtivi, de naționalități diferite, unul neamț și celălalt polonez, Oskar, eroul romanului îi disprețuiește în egală măsură pe ambii săi tați, deși are puncte comune cu fiecare dintre ei – e tipicar asemenea neamțului dar are și relații interpersonale instabile ca și polonezul. Combinația cromatică alb-rosu se va regăsi în tot cuprinsul romanului, personajul deține tobe de tinichea bicolore, dezvoltă o adevărată obsesie pentru surorile medicale cu crucea roșie în piept, aluzie probabil la culorile drapelului polonez și implicit la filiația după tată.Toba de tinichea, primită cadou de la mama sa, devine singurul punct de sprijin al lui Oskar în relația cu lumea exterioară, ea îl ajută să suporte neajunsurile vieții, îl ajută să se cunoască pe sine.

  Printr-un joc al hazardului, Oskar, înzestrat cu capacități ieșite din comun, își întâlnește mentorul în persoana lui Bebra,șef al unui teatru de campanie.Întâlnirea providențială va produce schimbări uluitoare în viața anostă a eroului, discipolul de ieri devenind mentorul unei bande.

  Aflat într-o permanentă căutare a fericirii, eroul oscilează între inocență și profunzime, complexitatea personajului fiind relevată din mai multe ipostaze: fie din aceea a copilului, a unui îndrăgostit, a unui succesor, fie a unui mentor.

  Dacă va întâlni fericirea mult visată aceasta nu o putem afla decât urmărind traseul personajului de la imaginea de început a bunicii materne, cu cele patru fuste ale sale, simbolizând spațiul protector până la imaginea cu care se încheie romanul…

  Apreciază

 15. Recenzie „Toba de tinichea” -Gunter Grass

  Toba de tinichea este povestea unui pitic care refuză intenționat să mai crească de la vârsta de trei ani, acțiunea derulându-se pe fundalul perioadei tulburi a celui de-al Doilea Război Mondial, undeva la granița dintre Germania și Polonia. Crescut de o mamă adulterină și de doi tați prezumtivi, de naționalități diferite, unul neamț și celălalt polonez, Oskar, eroul romanului îi disprețuiește în egală măsură pe ambii săi tați, deși are puncte comune cu fiecare dintre ei – e tipicar asemenea neamțului dar are și relații interpersonale instabile ca și polonezul. Combinația cromatică alb-rosu se va regăsi în tot cuprinsul romanului, personajul deține tobe de tinichea bicolore, dezvoltă o adevărată obsesie pentru surorile medicale cu crucea roșie în piept, aluzie probabil la culorile drapelului polonez și implicit la filiația după tată.Toba de tinichea, primită cadou de la mama sa, devine singurul punct de sprijin al lui Oskar în relația cu lumea exterioară, ea îl ajută să suporte neajunsurile vieții, îl ajută să se cunoască pe sine.

  Printr-un joc al hazardului, Oskar, înzestrat cu capacități ieșite din comun, își întâlnește mentorul în persoana lui Bebra,șef al unui teatru de campanie.Întâlnirea providențială va produce schimbări uluitoare în viața anostă a eroului, discipolul de ieri devenind mentorul unei bande.

  Aflat într-o permanentă căutare a fericirii, eroul oscilează între inocență și profunzime, complexitatea personajului fiind relevată din mai multe ipostaze: fie din aceea a copilului, a unui îndrăgostit, a unui succesor sau a unui mentor.

  Dacă va întâlni fericirea mult visată aceasta nu o putem afla decât urmărind traseul personajului de la imaginea de început a bunicii materne, cu cele patru fuste ale sale, simbolizând spațiul protector până la imaginea cu care se încheie romanul…

  Apreciază

 16. „Indragostita de un masai”-Corinne Hofmann .O carte deosebita,reala,ce a fost si ecranizata,despre destinul unei femei ce,in timpul unui concediu in Kenya,se indragosteste iremediabil de un masai.Viata i se schimba complet si renunta la tot doar pentru dragostea tanarului,acceptand sa traiasca alaturi de el,timp de patru ani,departe de civilizatie si de familie.
  Cartea este deosebita,mai ales ca prezinta o intamplare reala,pas cu pas.
  Inca un roman in care se doveste cat de mult poate iubirea sa schimbe si sa influente suflete si oameni in a lua decizii,pentru moment,care vor avea ecou in eternitate.

  Apreciază

Trackbacks/Pingbacks

 1. Recenzia cărții „Cei şapte nebuni” de Roberto Arlt | Oana Toporaș – Blog Personal - 29 aprilie 2015

  […] Recenzie elaborată de Yuki Black pentru concursul „Curtea Veche prescrie consumul responsabil de literatura”  […]

  Apreciază

 2. În dialog cu Chris Simion ♥ | Oana Toporaș – Blog Personal - 12 mai 2015

  […] http://oanatoporas.com/2015/04/26/curtea-veche-prescrie-consumul-responsabil-de-literatura/ […]

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: