Biblioteca de acasă. În stil scandinav sau retro?


În curând voi avea propriul meu locușor pentru meditație, lectură, scriere etc. Și dacă tot sunt într-o situație atât de favorabilă și am mână liberă să-mi amenajez o cameră după bunul meu plac, de câteva zile am început să-ntorc internetul cu fundul în sus în căutarea celor mai bune și mai frumoase idei.

Într-un final am decis că e musai să-mi fac o biblioteca, un loc pentru citit și unul pentru scris. Nu vreau rafturi care să-mi îmbrace pereții cu cărți căci intenționez să păstrez doar „puiencele” mele de suflet.

Momentan oscilez între stilul scandinav și cel retro. Vă spuneam și într-o postare anterioară că iubesc vechiturile, bijuteriile vintage, rochiile și poșetele, cărțile de la anticariat. Acum că am ajuns la mobilă, trebuie să recunosc că ideea de mobilier vechi, nu prea mă „coafează”.

Iată care sunt variantele mele de amenajare:

Library19

 

Library13

library8

library9

Library17

Library18

Library15

Library12

Library1

Library14

 

Library16

 

Îmi doresc foarte mult un bovindou. Pentru asta sunt dispusă să mai fac unele mici compromisuri. Nu-i așa c-ar fi plăcut să citești într-un astfel de loc?

Bovindou1

Bovindou2

Bovindou3

 

Pentru bibliotecă mă atrage foarte tare varianta 1. Dacă aș putea să o combin cu varianta 3 de bovindou, cred c-ar ieși ceva foarte frumos. ♥ 

 

Tu pentru ce ai optat când ți-ai amenajat biblioteca?

 

PS: M-am îndrăgostit de cabana de mai jos. Zici că-i o navetă spațială!

 

Cabana

 

 

semnatura

 

10 răspunsuri to “Biblioteca de acasă. În stil scandinav sau retro?”

 1. Eu aleg varianta 4 pentru tine ;))

  Apreciază

 2. Cate colturi de rai, Doamne! Cred ca prima si a patra sunt cele mai apropiate de gustul meu, pentru ca au un aer de intimitate. Eu visez ca albul si lumina sa domine in biblioteca. E musai sa fie si un semineu, langa care sa amplasez un fotoliu special creat pentru carti, de unde doar sa intind mana si sa aleg o puianka… Iar eu chiar imi doresc ca rafturile cu carti sa-mi imbrace doi dintre peretii camerei, de sus pana jos, lasand spatiu doar geamurilor.

  Apreciază

 3. Optez pentru cea de-a opta fotografie.Mi se pare a fi cadrul cel mai intim dintre toate cele postate. Pe zi ce trece 🙂 descopăr că avem tot mai multe lucruri în comun. Dacă n-aș fi fost profesor, mi-aș fi dorit să fiu designer de interioare. Și eu sunt pasionată de tot ce e vintage, antichități iar stilul scandinav e favoritul meu :)Te îmbrățișez cu drag.

  Apreciază

 4. Dacă aş avea şansa pe care o ai, aş opta pentru o bibliotecă în stil retro. Am ocazia să învăţ despre design-ul danez (scandinav) şi asta presupune minimalism, simplitate, un „lux aparent”, îmbinarea armonioasă a clasicului negru cu verde şi aşa mai departe. Cred că o bibliotecă, mai ales pentru cineva care şi scrie, dar trebui să fie o sursă de inspiraţie, o „ordine haotică”, să spun aşa. Ar trebui să fie locul care să te descrie pe tine cel mai bine. Gen, intră cineva şi spune: „Da, se vede că este camera ei!”. Este doar o părere. Nu trebuie neapărat să o iei în considerare. Poate te va ajuta să decizi mai uşor. 🙂 Pupici!

  Apreciază

 5. Numerele 3 si 10 ma atrag pe mine, ca bilbioteci, si numarul 1 pentru bovindou (care e la fel si in nr.3 la biblioteca). 🙂

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: