Într-o nouă formulă ♥


Nu-i deloc suprinzător faptul că anul acesta sărbătorile au fost printre cele mai frumoase din viața mea. Primul an în care ne-am simțit ca o familie, în adevăratul sens al cuvântului. Anul trecut pe timpul asta, Vlad cântarea cam 900 gr și juca fotbal, zi-noapte, sub coastele mele. Anul acesta, a înlocuit fotbalul cu miscari de dans și multe, multe, hohote de râs. Este un copil care râde mult și despre care-mi place să cred că-i fericit. Noi, părinții, nu știm ce izvor nesecat de dragoste a săpat în noi această mânuță de om dar e clar ca bună ziua că situația se „agravează” de la o zi la alta 🙂

Deși mi-ar fi plăcut să plecăm toți 3 pe coclauri, din cauza vârstei fragede a celui mic, am preferat sa stăm acasă și să ne bucuram unii de alții. A fost primul an, din cei 12 de când locuiesc în Bucuresti, când am avut braduț natural pe care l-am impodobit înainte cu o seară de a veni Moș Nicolae. Însă premierele nu se opresc aici întrucât anul acesta chiar a venit Moșul la toată familia, exact ca-n copilăria mea.

Ajunul Craciunului ni l-am petrecut prin preajma bucătăriei făcând sarmale, împreună cu mama și sora mea. Eu mai mult cu privitul, ele cu făcutul. Soțul și cumnatul meu au făcut toate cumpărăturile necesare pentru a sărbători cum se cuvine iar mogaldețele, Carina și Vlăduț s-au tras de păr și s-au controlat la ochi cu insistență. Nu puține au fost momentele în care a trebuit să intervenim în forță întrucât se lăsa cu suparare mare. Supărăciosul era Vlădut, mai mic decât verișoara lui cu 4,5 luni, care nu suporta dom’le ca-n casa lui, jucăriile să-i fie luate ca-n codru verde :). În cele 4 zile de vizită, s-a lămurit ca posesiunea bunurilor se gestionează ținând strâns cu ambele mânuțe și bodogănind în limba bebelușească. Apelând la aceste șiretlicuri, verișoara lui s-a lăsat păgubașă și a-nceput să-l evite pe domnul scandal. Nu de alta, dar până și ea se arăta surprinsă de reacția acidă a verișorului său :). Ne-am amuzat copios pe seama celor 2 prichindei care erau din cale afară de haiosi, fără a depune vreun gram de efort. Se pare ca unele calități le vin ca turnate bebelușilor.

În prima zi de Crăciun, Vlăduț a împlinit 8 luni. Minunate, magice, spectaculoase. Luni în care ne-am simțit niște oameni cu adevărat speciali. Cum altfel ne-am fi putut simți?

Simt că se topește pământul sub picioare de fiecare dată-n care-l văd zâmbind. Sunt foarte norocoasa să-i fiu mama. Si-n afara de acestea, îmi place la nebunie noul meu statut: mamă de Vlădut.

Deși sărbătorile au avut ceva magic, în mare parte datorită celor 2 membri nou veniți în familia noastră, zilele și-au urmat rutina firească. Nu de alta, dar cu aștia mici ajungi să nu te mai înțelegi dacă nu „lucrezi” ca la carte. Somnicul de prânz trebuie să fie somnic, povestea de noapte buna la fel, la băita de seara trebuie sa stăm minim 45 de minute pentru a întreba de sănătate toate înotătoarele din cadă, cele 3 mese gătite în casă trebuie să fie delicioase și diferite, plimbarea în aer liber nu trebuie să fie mai scurtă de o oră și lista poate continua. Prin urmare, nu pot sa spun c-am îmbrățișat foarte tare spiritul Craciunului. Nu ca n-aș fi vrut dar nu prea mi-a permis situația, ca sa spun așa :).

De Revelion nu cred că-i nevoie să mai pomenesc. Nu cred ca a existat vreo diferența între Revelionul pe care l-am petrecut noi acasă și cel al pensionarilor :). Lasă c-o să creștem mari și la anu’, ne-a promis tati, plecăm peste mări și țări 🙂

 

 

img_20181224_102311-e1546807374362.jpg

mde

No comments yet... Be the first to leave a reply!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: